top of page
Asset 4.png

Emir Arslanagić

Regional Account & Channel Manager
for SEE and Turkey, Qualys

Emir Arslanagić, Qualys regionalni menadžer za Jugoistočnu Evropu i Tursku
Počeo je svoju karijeru u cyber sigurnosti 1998. godine štiteći mrežu CWIX izgrađenu između MAE Istok i MAE-Zapad SAD.

Do 2000. Emir je postao šef kablovske i bežične mreže Global Security Engineering Group, odgovoran za sigurnost AS3561 i svih C&W proizvoda.

2002. godine Emir se preselio u Njemačku kako bi vodio uspostavljanje evropskog S&W SOC-a. 2004. godine, ovaj njemački SOC za C&W započeo je upravljanje prvom uslugom zaštite od DDOS-a zasnovanog na globalnom oblaku i stavljen je na testiranje tokom Super Ball događaja. Emir je strastven prema sigurnosnim rješenjima, pa čak je i pionir tehnologija koje tek sada postaju mainstream. Emirovo omiljeno sigurnosno rješenje je sigurnost zasnovana na oblaku kao usluga.

2006. godine Emir je pokrenuo vlastitu kompaniju LucidLinx, pružajući usluge informatičke i kibernetičke sigurnosti na Balkanu, gdje je posebno primljen od Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine za njegov doprinos u osiguranju bosanskog imigracionog informacionog sistema.

Od 2008. do 2011. Emir se pridružio T-Systems-u (Deutsche Telekom Company) kao MD za Bosnu, kao i državni menadžer za Balkan, Rusiju, Ukrajinu i Grčku. Tamo je nadzirao cikluse prodaje koji su dosezali više miliona dolara u ugovorima o IT uslugama.

2014. godine vratio se u Sjedinjene Države i pridružio se Qualysu kao tehničkom menadžeru računa za američko savezno tržište. Odlučio je da se 2017. godine vrati na Balkan kao regionalni menadžer računa i kanala za Jugoistočnu Evropu i Tursku.

bottom of page