top of page
Asset 4.png

Izudin Ahmetlić

Vlasnik i direktor Grupacije Hifa Oil Tešanj

Izudin Ahmetlić je treća generacija biznismena iz tešanjske porodice Ahmetlić. Karijeru počinje u porodičnoj firmi “HIFA d.o.o. Tešanj” a intezivno je razvija nakon odluke o potrebi diverzifikacije porodičnog biznisa, odakle kreće priča o jednom od privrednih generatora u ovoj državi - Grupacije Hifa Oil Tešanj, čiji je vlasnik i direktor.
Riječ je o kompaniji koja raspolaže sa najvećim privatnim terminalskim kapacitetima, najveći su distributer pretrohemijskih proizvoda, bitumena i mazuta, jedina su privatna naftna kompanija koja razvija i maloprodajnu mrežu van BiH i projekat gradnje solarnih elektrana po principu ključ u ruke.
Grupacija je pokazala i u vrijeme COVID-19 izuzetnu otpornost na stres periode izazvane pandemijskim uslovima, završivši prošlu godinu kao najuspješniju godinu u konsolidiranom bilansu.
Izudin Ahmetlić je do sada realizovao niz poslovnih ideja sa saradnicima u BiH, Nizozemskoj, Njemačkoj, Sloveniji, Hrvatskoj, i Crnoj Gori u kojima ima vlastite kompanije: “Euro Metali”, najveći distributer metala u BiH i “Euro Roal” distributer rosfraja, koje razvijaju i sestrinske firme u Crnoj gori i Hrvatskoj, “BOWIDO d.o.o.” koja se bavu PVC stolarijom i radi izvoz za Holandsko tržište a preuzevši “LB Gmbh”, njemačku kompaniju sa velikom tradicijom ekstrudiranja profila od PVC-a osnovao je i kompaniju “LB BH” u istoj branši, koja već sada izvozi PVC Profile u Nizozemsku, Poljsku, Njemačku, Belgiju, i intenzivno nastavlja razvijati poslove po tržištu Zapadne Evrope. Vrijedno pažnje je i razvijanje firme “Hifa Oil Crna Gora”.
Čovjek naučen na ozbiljna poslovna opterećenja, sa visokim nivoom odgovornosti, koji pokazuje spremnost za odricanja, sklonost ka pravljenju pobjedničkih timova a u cilju stvaranja bolje budućnosti generacijama koje dolaze u Bosni i Hercegovini. Čovjek posebne energije pretočene u privrednu priču koju s razlogom prati slogan “ENERGIJA KOJA POKREĆE”.

bottom of page